czwartek, 31 marca 2016

Kawa kolumbijska

Choć nadaje się do przygotowywania espresso, cappuccino, latte macchiato, miejscowa ludność preferuje najczęściej stosunkowo słaby oraz słodki napar – sięgają po niego dorośli i dzieci. Są to kawy „klasycznie kawowe”, o pełnym smaku i jedwabistym body („ciele”). Mocno palone arabiki kolumbijskie nadadzą się także na espresso i wszelkie kawy na jego bazie, np. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!


Ziarna kawy importowane są do Barcelony gdzie poddane są tradycyjnemu procesowi palenia oraz mielenia, który wydobywa wszystkie walory kawy. Najlepsza kawa kolumbijska ceniona za wyjątkową jakość ziaren. Kolumbia Excelso 1 Arabica. Wyprzedza ją tylko Brazylia.


Ma piękne, równe ziarna i delikatne nuty orzechowo-czekoladowe. Supremo jest perłą w koronie kolumbijskiego przemysłu kawowego. Jej nazwa odnosi się do rozmiarów ziaren (Supremo ma największe ziarna, zaś nieco mniejsze nazywane są Excelso). Nieważne czy kawa jest dla Ciebie napojem pobudzającym umysł i ciało, czy też sposobem na odprężenie i oderwanie myśli od codziennych zmagań ze światem - nasz sklep z kawą został stworzony z myślą o wszystkich miłośnikach espresso oraz kawy w każdej innej postaci. Szeroki wybór artykułów z różnych kategorii takich jak kawa ziarnista, czy też kawa mielona, pochodzących z. Zamów kawę kolumbijską w wersji tradycyjnej lub bezkofeinowej!


Sortuj wg: Nazwa produktu A-Z Nazwa produktu Z-A Cena rosnąco Cena malejąco. Czytelnicy portalu nie powinni mieć problemu z odpowiedzią na to pytanie. W końcu kraj Ameryki Południowej słynie z kawy uważanej przez wielu za najlepszą na świecie! Dlaczego jest taka.


Intensywność smaku kawy bazuje przede wszystkim na charakterystycznej metodzie zbioru i obróbki „kawowych wiśni”. Supracafe kawa kolumbijska Circulo de Oro mielona 250g, data palenia 11. Tuż za nią plasuje się kawa kolumbijska. Sprawdź, w czym tkwi ich fenomen. Brazylia to od 1lat największy producent kawy i kraj, w którym zbiera się obecnie blisko jedną trzecią wszystkich trafiających do sprzedaży ziaren arabiki i robusty.


Dowiesz się jak smakuje kawa z Brazylii, dlaczego kawa kolumbijska jest ceniona przez smakoszy i co mówią o kawie Etiopczycy. Jak hodowana jest kolumbijska kawa? Od Andów po Amazonię – przez kraj przelewa się dobra lokalna kawa.


Dostępna kawa ziarnista oraz mielona - prosimy o wybór przed dodaniem do koszyka. Ta kawa świetnie pasuje do każdego rodzaju parzenia. O kawie kolumbijskiej mówi się, że zasługuje na tytuł wicekrólowej na światowym rynku - lokuje się tuż za niekwestionowanym liderem, czyli kawą brazylijską. Zostaniemy oprowadzeni po farmie i zobaczymy, jak uprawia się kawę, zbiera jej owoce, myje i suszy ziarna zanim będą gotowe do sprzedaży.


Kawa kolumbijska

Na farmie zostaniemy zaproszeni na tradycyjny kolumbijski obiad i napijemy się kawy z uprawy gospodarzy. Jest ona rezultatem fuzji trzech kultur: indiańskiej, afrykańskiej i hiszpańskiej, która rozpoczęła się w XVI wieku w okresie hiszpańskiej kolonii na terenach Ameryki Łacińskiej i ulepszana była przez wieki. Kawa kawie nierówna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty