poniedziałek, 21 listopada 2016

Do ubijania piany

Materiał jest zawsze śliski, co powoduje ześlizgiwanie się tych cząsteczek. Ubicie piany w plastikowych miskach jest trudne, ale oczywiście. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Ubijak do piany na Allegro.


Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Pianę ubijamy bezpośrednio przed użyciem ponieważ odstawiona, nawet do lodówki, traci na puszystości i nie da się ubić jej ponownie na tak sztywno.

Są jednak pewne zasady, których trzeba przestrzegać aby piana była właściwie ubita. Do białek nie dodajemy soli. Wbrew powszechnemu przekonaniu dodatek soli nie wpływa dobrze na stabilność piany i jej trwałość.


Jajka o temperaturze pokojowej nadają się najlepiej do ubijania na sztywną pianę. Wyciągnij więc jajka z lodówki na godzinę przed ubijaniem, albo zamocz je w ciepłej, ale nie gorącej wodzie (inaczej mogą się zagotować) na kilka minut, do momentu kiedy nie będą już zimne. Piana z białek, do której, pod koniec ubijania, dodamy cukier, uzyska nieco mniejszą objętość i drobniejsze pęcherzyki powietrza.


Dodatek cukru jest konieczny do uzyskania piany na bezę, natomiast w przypadku białek dodawanych do masy na ciasto, w celu jego wyrośnięcia, cukier lepiej zmiksować z innymi składnikami, np. Ubicie śmietany na sztywną, ale nie nazbyt gęstą konsystencję to sztuka, ale tylko wówczas, jeżeli nie wie się jak to zrobić. Dzięki tej prostej poradzie dowiesz się jak ubijać śmietanę do deserów, wypieków i innych kulinarnych zastosowań.

Przekonaj się jakie to proste. Trzepaczki kuchenne do jajek, balonowe taniej na Allegro. Najwięcej ofert w jednym miejscu. Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji.


Piana jest genialna, super spieniona i gęsta jak z kawiarni, przy mleku. Cena w sklepie niższa niż na internecie o dziwo. Kupiłem go za 3zł w sklepie ze sprzętem do kawy. Nagrzewanie pojemnika do mleka przebiega na zasadzie indukcji jak w indukc. Unikajmy także miski wykonanej z aluminium, która może zabarwić białka na szaro.


Pięknie ubija piany, uciera kremy czy też ugniata ciasta. Dla wymagających dużo opcji rozbudowy. Jest bardzo solidnie wykonany, łatwy w obsłudze i nawet przy najwyższych obrotach robot nam nie skacze po blacie.


Wygląda bardzo ładnie, matowe wykończenia dają dużo klasy. Koszt wysyłki od: 9. Do koszyka Do schowka. W trakcie ubijania warto do białek dodać szczyptę soli lub kilka kropli soku z cytryny.


Jeśli masz zamiar do piany dodawać cukier, rób to stopniowo, po łyżce, i dopiero wtedy, gdy białka są już dobrze ubite. Kontynuuj czynność do czasu, kiedy piana stanie się lśniąca.

Powłoka z tłuszczu, czy pozostałości piany po zmywaniu nie tylko zmienią smak piany, ale również utrudnią osiągnięcie perfekcyjnie sztywnej konsystencji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty