czwartek, 16 listopada 2017

Energooszczędne płyty indukcyjne

To wspaniałe urządzenie, które pozwala nam na energooszczędne przygotowywanie posiłków. Wynika to z zastosowania nowej technologii. Producenci zadbali o to, aby nowoczesne płyty indukcyjne pobierały jeszcze mniej energii elektrycznej. Dodatkowo płyta indukcyjna jest w stanie przekazać aż energii do potraw. Ich działanie polega na elektromagnetycznym zjawisku indukcji – płyta wytwarza specjalne pole elektromagnetyczne, które podgrzewa dno naczynia.


Najlepsze płyty indukcyjne są również bardzo energooszczędne, co na pewno pozwoli zaoszczędzić przy rachunkach.

Na niekorzyść płyt indukcyjnych przemawia jednak cena. Płyta indukcyjna praktycznie nie ulega wyeksploatowaniu, po paru latach użytkowania wygląda jak niedawno kupiona. Jeżeli porównasz koszt zużytej energii elektrycznej z ceną gazu, może się okazać, że wybór kuchni z płytą indukcyjną to wydatek, który w dalszej perspektywie będzie się opłacać. Energooszczędna płyta indukcyjna: Bosch Serie PIE631FB1E. Ten model to doskonałe zestawienie ceny do możliwości.


Mamy tutaj dostępne cztery pola indukcyjne, których praca opiera się na niskim zużywaniu energii. Na wypadek potrzeby ekspresowego gotowania, wszystkie strefy grzewcze zostały wyposażone w funkcję Booster, która. Dzięki temu gotowanie jest efektywne i energooszczędne.

Ciepło wytwarzane jest tylko w naczyniu, a nie na całej powierzchni płyty, jak w przypadku kuchenek ceramicznych. Dlaczego warto zdecydować się na zakup? Oszczędzanie w kuchni — to warto wiedzieć! Oczywiście, korzyści z tej oszczędności odczują przede wszystkim osoby gotujące dużo i często.


Płyty indukcyjne – wady i zalety Płyta indukcyjna, elektryczna i gazowa – co. Do zalet płyt indukcyjnych należy też łatwiejsze czyszczenie. Ich ceny spadły bardzo mocno wraz z pojawianiem się na rynku nowych modeli i obecnie nie są już tylko urządzeniem dla najbogatszych ludzi, ale może sobie na nie pozwolić niemal każdy. Droższe płyty charakteryzują się mocą na poziomie 2-kW, tańsze zaś około kW.


Co prawda płyta pobiera mniej prądu, ale potrzebuje dużo większej ilości czasu, aby przygotować potrawę. Kuchnia indukcyjna – urządzenie służące do gotowania potraw, podgrzewające naczynie w wyniku działania szybkozmiennego pola magnetycznego w dnie naczynia kuchennego. Pod powierzchnią płyty znajdują się cewki wytwarzające szybkozmienne pole magnetyczne. Przemiana energii elektrycznej na cieplną zachodzi w dnie naczynia w wyniku indukowania prądów wirowych oraz nagrzewania. Zużywamy więc tylko tyle energii, ile potrzebujemy – z tego względu płyty indukcyjne są uważane ze najbardziej energooszczędny wybór.


A to oznacza, że zużywają nawet do proc. Wydajność energetyczna płyty indukcyjnej wynosi ok. Mechanizm działania płyty indukcyjnej polega na wykorzystaniu najnowocześniejszej technologii energooszczędnej.

Gotowanie na kuchence indukcyjnej jest energooszczędne, ponieważ podczas gotowania występują małe straty ciepła. Indukcja zachodzi punktowo (pomiędzy dnem garnka i powierzchnią płyty grzewczej), co również nie jest bez znaczenia. Stanowią wygodną alternatywę dla tradycyjnych kuchenek gazowych i elektrycznych, a ich największą zaletą pozostaje wysoki komfort użytkowy.


Nowoczesne płyty indukcyjne nie są już na stałe związane z piekarnikiem. Dla kredytu na zakup towarów i usług z karencją w spłacie pierwszej raty do miesięcy, oferowanego przez Santander Consumer Bank S. Wrocławiu, dla propozycji „Do rat ”, wyliczenia dla przykładu reprezentatywnego na dzień 13. Płyty do zabudowy w RTV EURO AGD - Poznaj naszą ofertę Towarów z kategorii Płyty do zabudowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty