czwartek, 20 lutego 2020

Polskie palarnie kawy

Polacy wyjątkowo licznie odpowiedzieli na kawową rewolucję. W naszym kraju powstają ciągle nowe palarnie, które w niczym nie ustępują światowej czołówce. Przedstawiamy Wam trzy – naszym zdaniem – najlepsze polskie palarnie, których kawy znajdują się w naszej ofercie.


Sprawdźcie, które z nich wybraliśmy do naszego zestawienia! Kawy z polskich palarni cieszą się dużym uznaniem wśród miłośników kawy zarówno espresso jak i alternatywnych metod parzenia kawy. Tru pasja i doświadczenie jakie wkładają polscy roastersi w przygotowanie kawy owocuje naprawdę bardzo ciekawymi propozycjami, w których odnaleźć można naprawdę bardzo dużo świetnych kaw.


Wsparcie polskich palarni to także wsparcie naszego lokalnego biznesu, który w obliczu aktualnych wydarzeń walczy o przetrwanie. Polskie palarnie oferują najwyższej jakości ziarna – to jeden z ważniejszych argumentów, którymi kieruje się tak wielu klientów, gdy wybiera kawę wypalaną przez rodzimych roastmasterów. Ta tworzona przez polskich palaczy charakteryzuje się przede wszystkim jaśniejszym paleniem – jego profil jest dostosowany do jakości produktu. Im gorszej jakości ziarna, tym mocniej wypalana. Dotychczas mówiło się, że najlepsza kawa to włoska kawa, a Włosi są mistrzami w jej paleniu i parzeniu.


Coraz częściej słyszymy o wyjątkowych kawach norweskich, szwedzkich, niemieckich, a także polskich! Bo faktycznie mamy czym się pochwalić. Dlaczego warto pić dobrą kawę (czytaj – speciality) pisaliśmy TUTAJ.


A dlaczego warto pić kawę z polskich palarni? Okazuje się, że nasze rodzime brandy nie tylko odkrywają najlepsze ziarna, ale i rozwijają się w sposób nieszablonowy, angażują się w dobre inicjatywy oraz działają w zgodzie ze środowiskiem. Pojawił się też nowy typ kawy – jasno palona, a bariści zaczęli się krzywić gdy ktoś zamawiał americano.


Pojawiły się też w kraju palarnie oferujące nowe, dotąd niespotykane smaki i jakość. Ktoś, kto załapał się na polską mini rewolucję kawową może odnieść wrażenie, że palarnie kawy w Polsce wcześniej nie istniały. Kawa to główny towar eksportowy Papui Nowej Gwinei. Jej uprawa i obróbka angażuje około mln ludzi, czyli niemal połowę populacji tego kraju. Papua rocznie eksportuje około mln worków kawy, co przynosi jej gospodarce około 3mln kin papuańskich (około 3mln złotych).


Palarnia kawy WA w Tychach to lat doświadczenia w paleniu kawy. Polskie palarnie kawy to miejsca, w których napijesz się lub kupisz najwyższej jakości, świeżo mieloną, aromatyczną kawę pochodzącą z najodleglejszych upraw na całym świecie. W naszej ofercie proponujemy kawy takich marek jak Coffee Proficiency, Kofi Brand Drip, Karma Coffee Roasers, Bean Brothers i innych. Jest pomysł, żeby wesprzeć polskie palarnie kawy w trudnym czasie epidemii. Polska palarnia kawy i kawiarnia mogą być powodem do dumy Świąteczna lista przebojów od Starbucks Nowa seria ekspresów kolbowych De’Longhi ECP Drinki kawowe to coś więcej niż kawa po irlandzku ‘Jak stworzyć palarnię kawy w Europie Wschodniej.


Poradnik dla początkujący. Wypalamy kawę i prowadzimy szkołę baristów. Kliknij i sprawdź ofertę! Sklep internetowy z kawą i herbatą. Eko i FairTrade, herbata oraz akcesoria.


Twój sklep w sieci. Palarnia i pijalnia kawy w jednym miejscu! Dobra palarnia kawy oferujemy kawę w sprzedaży detalicznej oraz hurtowej, m. W naszej palarni kawy HAYB Speciality Coffee, znajdziesz ziarna z każdego zakątka świata – od słodkich, zbalansowanych kaw amerykanskich, do soczyście owocowych ziaren z Kenii i kwiatowo-herbacianych Etiopii. Dbamy o najwyższą jakość i świeżość dostarczanych produtków, ponieważ cenimy wyjątkowe walory dobrze przygotowanej filiżanki kawy.


Wypróbowaliśmy tysiące gatunków, by wybrać dla Was te najlepsze. Nasza kawowa przygoda rozpoczęła się w Dżakarcie, stolicy Indonezji, od importu ziaren kawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty