wtorek, 9 lutego 2016

Mleko sojowe do kawy

Samodzielnie przygotowane mleko sojowe doskonale sprawdzi się nie tylko do kawy czy musli, ale także w wielu innych przepisach. Z powodzeniem przygotujemy z nim domowy budyń, koktajl owocowy czy krem. Możemy także wzbogacić smak mleka sojowego.


Napój sojowy znajdzie zastosowanie szerokie zastosowanie w kuchni, podobnie jak mleko pochodzenia zwierzęcego. Może stanowić zamiennik w przygotowywaniu ciasta, budyniu, kaszki, koktajlu czy jako dodatek do kawy. Właściwe spożycie soi.

Soja w nadmiarze, czyli powyżej 50g dziennie, może zaszkodzić. Mleko sojowe na Allegro. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!


Wszędzie Wszystkie kategorie. ALPRO MLEKO SOJOWY SOJOWE DO KAWY DLA BARISTÓW. Nie każde tak samo, ale większość napojów sojowych daje radę.


Pierwszą kwestią, której warto się przyjrzeć jest fakt, że zdecydowana większość soi uprawianej obecnie ( światowej produkcji) to soja modyfikowana genetycznie.

Sprawdź, gdzie kupić mleko sojowe. Nie ulega wątpliwości, że jest to wada, a im bliżej natury, tym lepiej dla naszego zdrowia. Kup teraz na Allegro.


Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących! Do tego dochodzą też oczywiście indywidualne preferencje. Przeczytaj niniejszy poradnik, aby dowiedzieć się, jak dodawać mleko do kawy. Jakie mleko do kawy. Powszechna opinia głosi, że najlepsze mleko do kawy to mleko o wysokiej zawartości białka i tłuszczu.


Tłuszcz mleka sojowego w przeciwieństwie do mleka zwierzęcego oraz innych przetworów mlecznych ma przede wszystkim postać nienasyconą, nie zawierającą cholesterolu. Trzeba wspomnieć, że kwasy jednonienasycone i wielonienasycone soi blokują przemieszczanie się cholesterolu do krwi. Można oczywiście kupić je również w kartonie, bowiem na rynku dostępne są dwie marki: Evernat (do kawy jest świetne) i mleko kokosowe do picia marki dr. Antonio Martins, to jest kwaskowe o smaku serwatki i warzy się w kawie, więc do tego się nie nadaje.


Do przygotowania najlepszej kawy: cafe latte, espresso con panna, cappuccino czy też klasycznej, białej kawy potrzebujemy mlecznej pianki o idealnej konsystencji. Mleczna pianka musi być gładka i lekka, ale nie rzadka, zwarta, ale przy tym nie zbyt gęsta. Nie możemy również przegrzać, ani zagotować mleka, bo to zepsuje cały efekt.


To bogata w białko roślinna alternatywa mleka dla tych, którzy stawiają na smak i dobre nawyki. Jest źródłem białka i wapnia. Doskonale się spienia!

Razem z kawą Inka tworzy idealny duet. Sojowe od Inki smakiem bardzo przypomina mleko. Składniki: woda, ziarna soi , cukier, węglan wapnia, sól, witamina witamina B12. Nie zawiera genetycznie zmodyfikowanych cząsteczek.


Ta bogata w fitoestrogeny roślina ma działanie podobne do żeńskich hormonów płciowych. Osoby, które cierpią na zaburzenia czynności tarczycy nie powinny spożywać dużych ilości soi. Z tego względu lepszym dodatkiem do kawy będą dla nich inne mleczka roślinne.


Dlatego dziś przepis na domowe mleko sojowe. Próbowałam różnych mlek roślinnych, ale bardzo denerwowały mnie ich wysokie ceny. Pijąc dużo kawy z mlekiem i jedząc dużo “dań mlecznych” cena 9-zł za litr takiego mleka jest dla mnie za wysoka.


Jeśli dolewacie do kawy spienione mleko - nie spieniajcie mleka podgrzanego, tylko bardzo mocno schłodzone (najlepiej jak stoi kilka godzin w lodówce).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty